12. Costel heeft de vlinderziekte

Constantin, roepnaam Costel heeft de vlinderziekte. Zijn huid laat altijd los. Eerder had hij geen goed verband. Zijn moeder waste het uit en lag de verbanden te drogen in de zon. Heel onhygiënisch. Van VHM kreeg hij een wasautomaat. Onze zoon Bart, Mirjan en zijn dochters brachten met Anatol het prachtige cadeau. Maar… omdat er soms dagen of dagdelen geen water is moet zijn moeder naar de waterput. In september 2018 hebben we hen ook een eenvoudig elektrisch was machientje gegeven waar je zelf water in moet gooien. De verbanden MOETEN uitgewassen worden.

Het is tragisch dat zijn vader weggelopen is. Nu staat zijn moeder er alleen voor, ook haar moeder woont bij haar in. Ze was ons zo dankbaar dat ze 3 rozen uit de tuin aan Jannie gaf. Onze kleinzoon Boaz nam ik ook een keer mee. Die twee mannen zijn vrienden geworden.

Anatol rijdt elke 3 maanden langs en ondersteunt hen met boodschappen. ook Costels zusje werd niet vergeten. Alle aandacht gaat altijd naar Costel. Ze wilde zo graag een fiets.